Cuart Fumuriu




Cuarţul fumuriu este una dintre cele mai strălucitoare pietre întunecate. Este socotită piatra cel mai mare aport de energie luminoasă conţinută în culoarea cenuşie. Din cauză că negrul este asociată cu prima chakră, cuarţul fumuriu este una dintre cele mai puternice pietre ce se folosesc în tratamente pentru a stimula şi purifica acest centru energetic. Dacă nu este dezvoltată conştiinţa asociată chakrei rădăcină, fiinţa în cauză poate fi foarte conservatoare şi să fie preocupată doar de interese personale. Dar atunci când această chakră devine strălucitoare şi echilibrată în raport cu chakrele superioare, atunci ea reprezintă fundamentul pe care se manifestă în corpul fizic forţa spirituală.

Cuarţul fumuriu canalizează energia luminii din chakra coroanei în prima chakră pentru a fi înrădăcinată adânc în planul fizic. Dacă acest lucru se întâmplă, fiinţa respectivă devine plină ajunge să fie foarte puternică în plan fizic având în plus binecuvântarea Cerului.

Atunci când purtăm bijuterii cu cuarţ fumuriu, sau îl folosim în scopuri terapeutice, energia lui va iniţia mişcări ale forţelor primare în corp. El va activa instinctele de supravieţuire conexe cu prima chakră, dar într-o formă mai rafinată. Atunci veţi trăi fericirea de a exista într-un corp uman. Cuarţul fumuriu ne inspiră să acceptăm responsabilitatea de a ne schimba propria existenţă.

Cristalul fumuriu face vie viziunea Cerului pe Pământ şi promite dreapta moştenire care poate fi primită de toate fiinţele atâta timp cât trăiesc pe această planetă. Speranţa unei vieţi în bucurie este o realitate potenţială care poate fi atinsă dacă individul care revendică lumina pentru el însuşi se străduieşte în mod sincer să manifeste acea lumină în acţiunile sale zilnice. Cuarţul fumuriu este un exemplu clar al abilităţii de a fi umplut cu lumină chiar în timpul locuirii într-un corp fizic.


Datorită abilităţii sale de ancorare în realitate, cuarţul fumuriu este o piatră foarte bună pentru cei care au tendinţe spre sinucidere. Sporind lumina în planul fizic, tendinţele de evadare din realitate pot fi transformate în stimulente necesare pentru schimbarea modului de abordare a vieţii. Cuarţul fumuriu ne poate ajuta să ne acceptăm propriul corp, să regăsim legăturile cu lumea în care trăim. Această acceptare ne va permite să simţim şi să dăruim mai multă dragoste.

Cristalul fumuriu conduce forţa dragostei din chakra inimii în chakra rădăcină. De aceea este foarte bine dacă veţi folosi această piatră pentru a ajuta persoanele depresive, obosite sau care, deşi cu idei şi aspiraţii înalte, sunt incapabile să trăiască conform propriilor standarde. Cuarţul fumuriu dăruieşte celor ce-1 folosesc puterea de a-şi realiza scopurile. Spre deosebire de unele pietre aduc la suprafaţă clişeele negative înnăbuşite (cum ar fi malahitul), cuarţul fumuriu tinde să dizolve acele energii pe măsură ce fiinţa se confruntă cu ele.

Cuarţul fumuriu are o frecvenţă înaltă de vibraţie a luminii, purificând şi eliminând clişeele şi reziduurile aurice. Lucrându-se cu cuarţul fumuriu poate rezulta o schimbare radicală în comportament (eradicarea aspectelor joase ale naturii egocentriste şi înlocuirea lor cu atitudini pozitive). Chakra rădăcină este asociată cu anusul şi cu abilitatea de a elimina deşeurile din organism. Cuarţul fumuriu permite însuşirea încă din timpul vieţii a cât mai multor lecţii, învăţându-ne cum să renunţăm la tot ceea ce nu este necesar pentru dezvoltarea noastră. Această libertate a nonataşamentului ne permite să rămânem acordaţi cu lumina, în loc să fim devoraţi de către viaţă.

Cuarţuri fumurii naturale foarte frumoase pot fi întâlnite în mănunchiuri de cristale şi sub formă de cristale generator cu un singur vârf. Cuarţurile fumurii pot fi aşezate în scobitura fiecărei tălpi, la genunchi sau ţinute în fiecare mână în timpul şedinţelor de tratament. Dacă vârful cristalului este îndreptat către corp, atunci piatra va canaliza şi va recircula în corp energiile înalte. Dacă vârful cristalului este îndreptat către exteriorul corpului, atunci va direcţiona energiile negative în afara corpurilor subtile şi a corpului fizic. Cuarţul fumuriu mai poate fi tăiat şi faţetat în frumoase pietre-geme, care pot fi purtate ca bijuterii sau aşezate în zona inghinală în timpul tratamentului.

Cristalele generator cu un singur vârf pot fi folosite pentru a dirija fluxul de energie de la chakra coroanei până în prima chakră. Ţineţi un cristal generator curat cu un singur vârf la nivelul chakrei coronale. Simultan, plimbaţi un cristal generator de cuarţ fumuriu de aproximativ 15 cm de-a lungul corpului pe măsură ce forţa luminii de la cristalul staţionar din regiunea coroanei este dirijată prin cuarţul fumuriu. Pe măsură ce generatorul fumuriu trece de-a lungul fiecărei chakre, dirijaţi prin cristal o rază de energie tămăduitoare, încărcând fiecare centru pe rând, în timp ce plimbaţi cuarţul generator de sus până jos. Atunci când cristalul fumuriu ajunge la chakra de bază, menţineţi-1 acolo pentru cel puţin trei minute, echilibrând chakra, focalizând asupra ei energii de frecvenţă înaltă, care astfel intră în corpul fizic.

Ca şi celelalte pietre şi cristale, cuarţul fumuriu va fi folosit cu mult respect şi înaltă conştiinţă. Folosind această piatră, poate fi dobândită o mare putere şi este foarte important să se ştie cum să se dirijeze şi cum să se canalizeze acele energii, în aşa fel încât ele să servească unor scopuri benefice. Începeţi prin a folosi un singur cristal fumuriu pentru tratamente şi, pe măsură ce deveniţi tot mai familiarizaţi cu forţa lor, puteţi folosi şi alte combinaţii.
Rămâneţi în permanenţă cu pacientul dumneavoastră, deoarece, dacă energiile pietrelor nu au fost asimilate corespunzător, e posibil ca acestea să ceară să fie înlocuite la un moment dat.

Niciun comentariu: