Ametist


INFORMATII

Nume: provine din grecescul "amethystus" care are la baza cuvantul 'methy' = vin

Descriere: Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu insertii transparente sau albe
Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan Duritate: 7 (din 10) Luciu: sticlos

Culori: violet, mov, lila, culoarea de levantica sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, in straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.
Din istorie si legenda: Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie.

Efectele asupra purtatorului:

Este o piatra: a spiritualitatii, a succesului in afaceri

Protejeaza: impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului)

Stimuleaza SI AMPLIFICA: capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale

Confera SI ADUCE: putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere

Reduce: furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare

Ajuta: la canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus

Bun pentru: meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare

Alte calitati: purifica, linisteste, transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere, echilibreaza karma, pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina, la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag; asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie. Face distinctia intre realitate si iluzie

Sfat: Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosita si pentru plante

Sanatate: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea in piatra, protejeaza sanatatea. Benefic in caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul). Bun in caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice. Ajuta la regenerarea tesuturilor

Despre Ametist

Ametistul reflectă o splendidă lumină violetă, culoarea specifică centrului corespunzător celui de-al treilea ochi.
Este culoarea care poate fi văzută cu ocazia unor apusuri de soare mai deosebite, atunci când amurgul transformă lumina zilei în întuneric.
Este culoarea care simbolizează trecerea conştiinţei de la starea normală, de veghe, la zonele crepusculare ale stărilor elevate de conştiinţă. În acele momente încântătoare când energia se ridică, ametistul revelează esenţa magicului, abilitatea de a transforma iluzia în realitate.

Ametistul este una dintre cele mai bune pietre pentru meditaţie. Deoarece culoarea ametistului are cea mai înaltă vibraţie—corespunzătoare celui de-al treilea ochi—, puteţi aşeza o piatră de ametist direct pe acesta zonă (în timp ce persoana stă culcată cu faţa în sus) pentru a ne însoţi în starea de meditaţie.
Credinţa blândă a ametistului potoleşte temporar procesele gândirii lumeşti ce inundă în mod obişnuit conştiinţa, astfel că mintea poate să experimenteze liniştea eternă. Ametistul ghidează mintea departe de clişeele de gândire egocentriste, ademenind-o către o înţelegere mai adâncă. Pe măsură ce mintea abandonează lupta cu gândurile, licăririle şi sugestiile unei cunoaşteri elevate încep să se infiltreze. Energiile ametistului arată minţii cum să fie umilă, deschizând astfel uşile către o minte rafinată.
Calmul interior şi pacea induse de această piatră ne fac capabili să plonjăm adânc în oceanul de linişte şi să devenim parte din seninătatea care există dincolo de activitatea mentală. Ametistul este printre noi pentru a ne învăţa lecţia umilinţei. Este de dorit să îi arătăm minţii cum să se abandoneze total în faţa altarului sinelui. Numai atunci vom putea păşi dincolo de pragul care ne desparte de regatul adevăratei cunoaşteri şi înţelepciuni. Doar atunci când mintea îşi dă seama că există ceva mai măreţ decât ea, că este limitată şi că simţurile nu pot percepe decât o mică parte din adevăr, abia atunci ea va putea să înţeleagă sensul vieţii şi al existenţei. Doar când renunţă la tot ce credea că este adevărat va putea cunoaşte realitatea ultimă. Doar prin umilinţă poate energia să se înalţe până la capăt pentru a realiza experienţa celei mai înalte conştiinţe. Ametistul este printre noi pentru a ne spune: „descătuşaţi-vă şi credeţi", „renunţaţi la tot ca să primiţi mai mult", „plecaţi-vă pentru a deveni o parte a unui întreg mult mai mare", „goliţi-vă, ca să vă puteţi umple complet", „fiţi umili pentru ca puterile universului să vă poată conduce pe calea cea mai bună" . Deoarece ametistul indică înţelepciunea şi o înţelegere superioară, el este foarte folositor acelora care plâng dispariţia unei persoane iubite. Prezenţa lui aduce confort pe măsură ce subconştientul ne comunică faptul că nu există moarte, ci doar o tranziţie, o schimbare a formelor.
Ametistul va sfătui acele persoane în tăcere, spunându-le: „Sărbătoriţi libertatea pe care cei dragi şi-au găsit-o; bucuraţi-vă că sufletul a fost eliberat din închisoarea corpului fizic; ajutaţi acest proces abandonând supărarea şi trimiteţi în schimb gânduri de bucurie şi rugăciuni de dragoste". Moartea este jelită doar pentru că noi nu am învăţat despre eterna existenţă a sufletului. Ametistul poate fi numit „piatra-suflet" deoarece el îşi trimite mesajele către acel nivel al fiinţei. El iniţiază experienţe foarte profunde în adâncul sufletului. Deoarece ametistul comunică direct cu sufletul, este o piatră pe care ar fi ideal s-o ţinem în mînă sau să medităm cu ea asupra experienţei morţii. Atunci când există o puternică identificare cu forţa sufletului, eliberarea efemerului corp fizic este realizată mult mai uşor şi înţelegerea trecerii poate fi făcută în siguranţă şi pace. De aceea este o piatră ideală pentru a fi dăruită acelora care suferă de boli incurabile sau pentru a fi folosită în pregătirile necesare pentru conştientizării experienţei morţii.
Datorită efectului de calmare a mentalului, ametistul este o piatră care poate fi folosită în cazul suprasolicitărilor sau al stărilor mentale copleşitoare.
Este una dintre cele mai bune pietre care pot fi folosite în caz de tensiuni sau migrene deoarece uşurează anxietăţile mentale care tind să cauzeze aceste suferinţe. Violetul ametistului este compus din mai multe nuanţe de albastru şi roşu.
Albastrul aduce pace în zona de acţiune a energiei roşului, de aceea este recomandat pentru persoanele cu porniri şi uşor iritabile (energiile culorii roşii). Ametistul poate fi ţinut în mână, purtat la gât sau se poate folosi în meditaţie; este foarte util pentru restabilirea echilibrului mental.
Ametistul este în mod special de mare ajutor persoanelor care suferă în mod curent de coşmaruri. Înainte de culcare puneţi un cristal de ametist pe frunte şi programaţi-l să vă protejeze pe timpul somnului. Pe urmă puneţi-l sub pernă şi dormiţi liniştit (este indicat pentru oricine doreşte să aibă vise plăcute). Atât cristalele cu o singură terminaţie cât şi mănunchiurile mici de astfel de cristale pot fi ţinute în mîna stângă (cu vârful îndreptat către braţ), cu scopul de a atrage în corp energiile pietrei în timpul meditaţiilor. Acest lucru va relaxa sistemul fizic şi vă va face mult mai sensibili la efectele experienţelor meditative.
Mănunchiurile mari de ametist sunt ideale pentru a fi aşezate pe altarele de meditaţie şi folosite ca obiecte asupra cărora să ne focalizăm atenţia. Acest tip de meditaţie va antrena mintea pentru a fi centrată şi calmă, în timp ce conştiinţa este focalizată asupra lumii obiective.
Cristalele de ametist sunt foarte buni prieteni cu cuarţurile roz. În timp ce violetul blând al ametistului calmează mintea, rozul delicat al cuarţului roz linişteşte inima. Aceste pietre pot fi folosite împreună în timpul tratamentului cu cristale, purtate ca bijuterii sau folosite în meditaţie, aducând treptat pace şi echilibru la nivel mental şi emoţional.

6 comentarii:

Anonim spunea...

azi am cumparat de la vanzatoei de cristale un medalion de ametist nu sunt sigura ca este ametist cum pot sa aflu deoarece in anul care mam nascut in zodiacul chinezesc sunt cal si in anul acela este ametistul ce inseamna asta puteti sami spuneti

Laura spunea...

Ador acest blog!

Anonim spunea...

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea care ma framanta de ceva vreme,daca cineva poarta acest cristal dar nu stie sa-l foloseasca(nu vrea) si il poarta "fortat" are efecte asupra lui?

Anonim spunea...

ametistul are si contraindicati,nu trebuie purtat de persoane HIPERACTIVE SI SCIZOFRENICE trebuie specificat acest amanunt

Valentin spunea...

Vreau sa cumpar si eu un medalion ametist. Cine poate sa ma ajute si pe mine?

Valentin spunea...

Si la mn la fel! Vreau sa cumpar si eu