Citrin (Cuart Auriu)



INFORMATII GENERALE, DESCRIERE:
Descriere: Varietate de cuart de culoare galbena. Citrinul intra si in componenta ametrinului (impreuna cu ametistul sau cuartul fumuriu) sau a cuartului bi-color.
Numele: provine de la frantuzescul 'citron'=lamaie.
Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu
Duritate: 7 (din 10)
Luciu: sticlos
Culori: de la galben pal pana la culoarea chihlimbarului. Culoarea galbena este conferita de continutul de fier.

AVERTISMENTE, INFORMATII IMPORTANTE:

* necesita purificare rara cu apa si sapun si expunere scurta la oare
* este fragil, se zgarie usor
* poate fi confundat cu topazul galben, zirconiul galben sau sticla.
* a se evita purificarea prin expunere indelungata la soare (isi poate schimba culoarea) dar nu exclusa!

Efectele asupra purtatorului:
ASIGURA PROTECTIE:

* Foarte puternic rol protector!
* fereste de energii negative
* protejeaza somnul
* protejeaza impotriva raului (una din cele mai mari influente in acest sens)
* protejeaza calatoriile
* protejeaza surorile, familia
* protejeaza educatia
* protejeaza relatiile inter-personale
* protejeaza impotriva efectelor negative ale aparaturii electrice (radiatii etc)

AJUTA LA:

* rezolvarea problemelor (inclusiv in familie sau cuplu)
* actiune, initiativa, a da startul
* desteptarea calitatilor psihice si parapsihice
* concentrare si studiu
* indeplinirea dorintelor
* protectie
generala
* integrare sociala

BUN PENTRU:

* Recomandabil celor care au activitati comerciale (o piatra a comerciantilor: trebuie asezata in portofel, in seiful de bani, in casa de incasari sau in camera in care se tin registrele contabile)
* Recomandat celor care si-au pierdut increderea in ei insisi, bun si pentru cei fricosi, timizi, retinuti, ingrijorati, agitati, dezordonati, suspiciosi, ineficienti, indecisi, necredinciosi.
* Bun pentru elevi, studenti, pe perioada studiilor
* Bun pentru cei care au profesiuni legate de comunicare

AMPLIFICA, STIMULEAZA

* noile proiecte si inceputuri
* comunicarea, relationarea, actiunea, miscarea
* curajul, indrazneala, intiativa proprie
* capacitatea de a pune in practica gandurile
* ordinea, rigoarea, organizarea, discernamantul, luciditatea
* placerea de a trai, optimismul
* memoria, concentrarea, focalizarea, atentia, capacitatea de invatare
* rezistenta fizica si mentala
* capacitatea de a trece peste obstacole
* vointa, increderea, hotarare, iniatitiva, vointa, disciplina, motivatia
* energia mentala si fizica
* respectul de sine,
* puterile psihice si parapsihice
* abundenta, succesul in afaceri si succesul financiar
* viata
sexuala
* claritatea mintii, organizarea, eficacitatea, capacitatea de decizie
* claritatea comunicarii si exprimarii

REDUCE:

* anxietatea, frica, depresia, indoiala, nesiguranta,
* orgoliul, agitatia, dezordinea
* energiile negative
* tendintele auto-distructive
* cosmarurile
* oboseala
* excesele de energie (exces de zel, suprasolicitarea)

ADUCE:

* caldura, bucurie, optimism, armonie, bunatate, pace, fericire, senzualitate

ALTE CALITATI

* Este o piatra a succesului, a abundentei, a prosperitatii, a regenerarii, a banilor, a afacerilor bune
* Este o piatra care nu inmagazineaza in ea energia negativa, de aceea nu necesita purificari prea frecvente

EFECTE ASUPRA SANATATII:
*
Mareste puterea de vindecare a organismului.
*
Benefic in caz de alergii, boli de nutritie, aciditate gastrica, diabet, probleme de digestie, anemie, apendicita.
*
Bun pentru circulatia sangvina, inima, muschi, rinichi, tiroida, timus, sistem circulator si excretor, colon, ficat, digestie, splina, sistem urinar, cap, coloana vertebrala.
*

Ajuta la eliminarea toxinelor, regenerarea tesuturilor, mentinerea greutatii.
*
Imbunataste vazul (recomandat celor care poarta ochelari).
*
Scade dependenta de diverse elemente: tutun, alcool, medicamente etc


Despre Citrin

Citrinul reflectă o gamă de culori de la auriu deschis până la maro închis. Acest membru important al familiei cuarţurilor este specific chakrei de la nivelul ombilicului. Raza sa galbenă stimulează activitatea în toate sistemele fizice. Energia citrinului este aceea a soarelui; încălzeşte, reconfortează, pătrunde, energizează şi dă viaţă.

Conştiinţa asociată cu centrul ombilicului este cea a puterii materiale şi fizice. Pe măsură ce învăţăm că abundenţa este moştenirea noastră divină, energia citrinului va fi prezentă pentru a ne asista în a atrage către noi bogăţiile pământului.
Când chakra ombilicului este dezvoltată şi rafinată, este foarte posibil să atragem spre noi orice bun material care ne va permite să trăim pe Pământ ca nişte zei. Nivelul actual de conştiinţă este suficient—datorită rezonanţei cu forţele creatoare—ca să permită prin simpla mentalizare clară şi fermă a obiectului dorit atragerea sau materializarea acestuia.
Este foarte important să folosim această putere de atracţie şi de manifestare doar în scopuri benefice. Dacă va fi folosită în scopuri egotice, tot ceea ce a fost atras va atrage după sine ataşament şi o dată cu el va sosi deziluzia şi supărarea.

Citrinul poate fi folosit pentru a atrage forţa luminii în interiorul corpului, în aşa fel încât puetrea creatoare să fie dirijată şi folosită conştient. Chakra ombilicului este centrul principal pentru manifestarea fizică. Despre persoanele a căror conştiinţă este complet ataşată planului material se spune că sunt „robii pântecului". Controlul asupra centrului ombilicului—unul dintre centrii cu cea mai puternică energie—trădează caracterul şi integritatea unui individ. Este aşa de uşor să devii ataşat de plăcerile şi bogăţiile pământului! Procedând astfel pierdem din vedere sursa tuturor bogăţiilor şi devenim înglodaţi în iluzie. Numai atunci când centrul ombilicului este dirijat de chakra coroanei, energia sa poate să fie canalizată în mod corespunzător, fără teama de a deveni captivi ai plăcerilor trecătoare.

Una dintre culorile asociate chakrei coronale este auriul. Această rază aurie este manifestată de către culorile citrinului, ce serveşte la canalizarea energiei pure a coroanei în ombilic în scopul manifestării creatoare conştiente. Raza aurie va servi în viaţă pentru a proteja şi dirija această forţă creatoare. Pentru a direcţiona raza aurie în interiorul corpului în timpul tratamentului făcut, aşezaţi un cristal faţetat de citrin pe ombilic, în timp ce un cristal generator auriu de citrin este ţinut la nivelul coronei. Vizualizaţi un flux de lumină aurie ce conectează ombilicul cu coroana. Din cauză că ombilicul este atât de strâns legat de plexul solar (care este sediul memoriei emoţionale), vitalitatea fizică a ombilicului poate fi afectată de către vortexul solar. Mănunchiurile de citrin pot fi folosite pe chakra inimii, plexul solar şi ombilic, pentru a energiza corpul şi pentru a alinia centrul ombilicului cu centrul inimii. Adeseori tensiunile de la nivelul chakrei ombilicului pot fi cauza unor probleme fizice, cum ar fi digestia slabă, infecţiile la rinichi sau vezică urinară şi constipaţiile. Mănunchiurile de citrin pot fi aşezate direct pe zona afectată, pentru a dizolva tensiunile psihice şi emoţionale care creează problemele fizice. De exemplu, dacă cineva este constipat şi incapabil să digere şi să asimileze mâncarea, există posibilitatea ca acea persoană să fie de asemenea incapabili să îşi rezolve problemele externe. Citrinul este piatra perfectă pentru înlăturarea dezechilibrelor psihice şi pentru întărirea corpului fizic. Plusul de putere adăugat va face ca persoana tratată să îşi ajusteze mai bine numeroasele influenţe care afectează în general starea sănătăţii.

Citrinul este esenţial pentru asimilarea şi digestia psihică. Energia lui ajută la înţelegerea clară a evenimentelor vieţii, la ordonarea lor şi ajută, de asemenea, organismul să se descotorosească de deşeuri. Această abilitate ne permite să curgem împreună cu viaţa în loc să ne agăţăm cu disperare de ea. În cazurile în care există persoanei supersensibile şi extrem de vulnerabile la energiile şi influenţele din afară, ele pot purta cristale de citrin sau recurge la tratament. Culoarea vibrantă galben- portocaliu va face să crească fluxul de lumină care înconjoară corpul şi formează o aură
protectoare. Aceasta va face ca persoana respectivă să fie mai puţin susceptibilă la vibraţiile negative şi la influenţele lor.
Citrinul este indicat în situaţiile în care este nevoie de încredere în sine şi de siguranţă. Este piatra care va transfera acest sentiment de securitate interioară în aura dumneavoastră. El vibrează cu esenţa segmentului auriu al culorii albe şi astfel face ca această radiaţie să fie o realitate vie în viaţa dumneavoastră.
Citrinul de înaltă calitate reflectă raza galbenă cu atâta claritate încât radiază acea energie a luminii solare direct în mediul înconjurător. Sub formă de cristal generator cu un singur vârf, cristalele de citrin pot fi montate în aur şi purtate cu vârful în jos. În acest fel ele devin canale pline de forţă care dirijează în corpul dumneavoastră energiile coroanei. Citrinul iniţiază o forţă vibratorie foarte mare perceptibilă pe întreaga durată a folosirii lui, oricât de mare ar fi aceasta.

Citrinul este cea mai bună piatră atunci când se încearcă îndeplinirea sarcinilor din planul fizic, cum ar fi afacerile, educaţia, relaţiile interumane sau chestiunile familiale. Expresia dinamică a citrinului în folosirea rafinată a puterii spirituale poate fi de un real folos în orice situaţie. Meditând asupra citrinului veţi simţi o ardoare specifică ce izvorăşte atât dininterior cât şi din exterior. Singurul scop al citrinului este să manifeste forţa luminii aurii în planul fizic şi o face foarte bine.

Citrinul poate fi găsit sub formă de mănunchiuri, de cristale generator cu unul sau mai multe vârfuri, geme de calitate sau pietre tăiate în faţete precum şi sub forma unor mici roci rulate. Pentru un preţ rezonabil, proiecţia clară a razei aurii poate fi achiziţionată şi pusă la lucru în mod activ.

4 comentarii:

ZVETLANA spunea...

INTERESANT !!! FOARTE INTERESANT !!! DACA ESTE ADEVARAT TOT , ESTE MAGNIFIC !!! VREAU SI EU !! MULTUMESC PENTRU INFORMATIE!!

Medeea spunea...

cum putem analiza daca citrinul este natural, sau artificial? (de exemplu ametist tratat termic).. exista o cale de a ne asigura ca este natural? multumesc!

Anonim spunea...

Anonim spunea...

Superba piatra!